За нас

      КОЛОР-ПЛАСТ ООД е българска частна компания създадена през 1993 г., в гр. Стара Загора. Дружеството е специализирано в производството на опаковки за хранително-вкусовата промишленост, за химически и фармацевтични продукти, както и за козметични и почистващи препарати. Опитът, придобит при производството на пластмасови изделия, и непрекъснато променящите се изисквания на клиентите, са добър съветник при производството на бластавтомати, матрици, технологична екипировка, и мелници за преработка на пластмаса.

Визия

Стремежът ни е:

Високо качество и уникалност.
Да произвеждаме опаковки, гарантирани от внимателния подбор на материали, взискателен контрол на качеството и съобразени с комплексните изисквания на клиента свързани с дизайн, изработка на инструменти и уникалност на опаковките.

Мисия

НИЕ сме фирма, предоставяща пълен спектър от висококачествени услуги в областта на пластмасовите опаковки.
НИЕ сме високо-професионален колектив от единомишленици, основан на принципите на откритост, уважение и доверие, насочен към установяване на партньорски отношения с клиентите за удовлетворяване на техните потребности.
НИЕ надминаваме очакванията на нашите клиенти при опаковане на техните продукти;
НИЕ сме уверени, че можем да преодолеем препятствията и ще постигнем нашите амбициозни цели.
НИЕ ще продължим да бъдем предпочитан партньор на своите клиенти, предлагащ богата продуктова гама и перфектно обслужване.

Технология

Екструдиране

Екструзионно раздуване включва разтапяне на пластмасата и придвижването й към торпедото, което формова куха тръба. След това се затваря студена метална форма. Тъй като въздухът се вкарва под налягане в шлауха, той се надува, придобивайки формата на матрицата. След като детайлът се охлади, матрицата се отваря и детайла се събува от формата.

 

Шприцоване

Шприцоване под налягане обикновено се използва в масовото производство. Това е процес, при който разтопената пластмаса се шприцова в матрицата под налягане, която се охлажда/подгрява и след това се отваря, и се избутва готовия детайл от изхвъргачния пакет.

Раздуване на преформи

Процесът е разделен на няколко етапа на формоване. Първоначално се шприцова преформа, която се зарежда в термокамера, за да се загрее до необходима температура. Преформата се поставя ръчно или автоматично в матрицата, след което се затваря матрицата. След разтегляне и издуване преформата, следва охлаждане, при което се приема формата на матрицата и се получава готов продукт.

Инжекционно раздуване

Двустепенно формоване чрез шприцоване и раздуване (ISBM), пластмасата първо се шприцова във формата, използвайки процеса на шприцово формоване, при което се получава заготовка във форма на епруветка със резба за капачка. В процеса на ISBМ заготовките се нагряват, след което се изтеглят и раздуват в бутилки с помощта на сгъстен въздух под високо налягане. На следваща стъпка се използват метални форми за събуване на готовите бутилки.

Вграждане на етикет в бутилката

Етикетирането и производството на пластмасовите бутилки протича едновременно. Това води до:
– отлично визуално качество;
– съкращаване на производствения процес при клиента;
– възможност за рециклиране на бутилките заедно с етикетите;
– запазване на състоянието на етикета в перфектно качество при съхраняване в хладилници, в топли кухни, продължително транспортиране и други.

Сертификати

Система за управление на качеството ISO 9001 : 2015

През декември 2007 г. “КОЛОР-ПЛАСТ” ООД бе първоначално сертифицирана съгласно стандарта за системата за управление на качеството ISO 9001:2008.

През изминалите години успешно преминаха Първи и Втори надзорен одит от сертифициращия орган “ТЮФ Рейнланд България” ЕООД.

Ние осигуряваме качествен контрол и наблюдение във всеки един етап от работата си от доставката на суровини, до продажбите, в процеса на дизайна и производството на изделията.

 

СВИДЕТЕЛСТВО за регистрация на марка

През 2009 г. в Патентно ведомство на Република България беше регистрирана комбинирана търговска марка “КОЛОР-ПЛАСТ”, рег. № 70259/22.06.2009 г., със срок на действие 01.04.2018 г.

Проект по оперативна програма

КОЛОР-ПЛАСТ ООД спечели проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

На 10.04.2023г. „Колор-Пласт“ ООД подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG-RRP-3.004-0953-C01. Одобрената инвестиция е в размер на 669 871,77 лева и при 50% безвъзмездно финансиране. Целта на проекта е повишаване на ефективността на производствените процеси, постигане на по-висока производителност, намаляване на производствените разходи и оптимизиране на производствената верига. Проектът е със срок на изпълнение от 12 месеца и се финансира по Програма за икономическа трансформация чрез Националния план за възстановяване и устойчивост.

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Свържете се с нас, за да отговорим на вашето запитване и да ви предложим най-добрата оферта.<br> Можете да се свържете с нас<br> <a href="tel:+35942636000">+359 42 636 000</a> или да ни пишете на имейл адрес: <a href="mailto:sales@colorplastbg.com">sales@colorplastbg.com</a>

    X
    ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ